Megérkezett a bátonyterenyei önkormányzat adománya a salgótarjáni kórházhoz

Beérkezett a Szent Lázár Megyei Kórház által alapított Dr. Korill Ferenc Alapítványhoz a Bátonyterenye Város Önkormányzata által felajánlott pénzügyi támogatás. Mint arról Nagy-Majdon József polgármester közlése alapján a napokban már beszámoltunk: az egészségügyi dolgozók világnapja alkalmából négymillió forintot adományozott a város önkormányzata a megyei kórháznak, a támogatással a város háláját szerették volna kifejezni.

Dr. Szabó Géza, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója és Kaszás Erika, a Dr. Korill Ferenc Alapítvány Kuratóriumának elnöke 3100.hu-hoz eljuttatott közös közleményéből kiderül: ekkora volumenű támogatást eddig még nem kapott az alapítvány. A pénzt olyan eszközök beszerzésére fordítják majd, melyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát növelik, illetve az erősítik az egészségügyi dolgozók védelmét.

Köszönetnyilvánításuk mellett kiemelték: az intézmény a koronavírus-járvány megjelenése óta folyamatosan segítséget kap Bátonyterenye vezetőjétől, pénzügyi és tárgybeli segítség formájában egyaránt.

 

Kiemelt fotó: A Szent Lázár Megyei Kórház főépülete (Fotó: Szent Lázár Megyei Kórház)