Melegedőhelyeket jelölt ki Salgótarján és Somoskőújfalu önkormányzata is

Áramkimaradás okoz problémát Salgótarján egyes városrészeiben, melegedőhelyeken várják azokat, akik emiatt fűtés nélkül maradtak – közölte a város polgármestere. A helyzetet súlyosbítja, hogy a tél egyik leghidegebb éjszakája következik a térségben.

Fák dőlnek az utakra és a vezetékekre Salgótarján környékén az elmúlt napok esős-havas időjárásának következtében, emiatt részleges vagy teljes áramkimaradások vannak és lehetnek a folytatásban is a megyeszékhely egyes városrészeiben. A probléma leginkább Salgótarján északi térségét, így Salgóbányát, Somoskőt, Rónafalut, Rónabányát, továbbá Zagyvaróna környékét érinti, az ÉMÁSZ nagy erőkkel, az éjszaka során is dolgozik a hibák elhárításán.

Fekete Zsolt polgármester közleményében jelezte: az áramkimaradás miatt előfordulhat, hogy egyes otthonokban fűtés nélkül maradtak a lakók, ezért melegedőket jelöltek ki az említett városrészekben. Zagyvarónán a Bátki József Közösségi Házat, Somoskőben az új könyvtár éületét, Salgóbányán az Idősek Klubját, Rónafalun a kultúrotthont fűtötték fel a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködésben.

A város polgármestere hozzátette: ezen felül melegedőnek jelölték ki a Városi Sportcsarnokot is. Fekete Zsolt tájékoztatása szerint akinek a sportcsarnokba való eljutás nehézséget jelent, a +36 20 400 31 53-as telefonszámon kérhet segítséget a gépjárművel történő szállításban. Ezeket a melegedő helyeket éjjel-nappal, 24 órában, folyamatosan biztosítják mindaddig, amíg erre szükség van.

 

Melegedőhelyet nyitottak Somoskőújfaluban is

Az áramszolgáltató és a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az elektromos hálózat hibájának kijavítása sajnos elhúzódik, nem tudják megmondani, pontosan mikor áll vissza a normál üzem. Ideiglenes megoldásként aggregátor-teherautók érkeznek a településre, rácsatlakoznak a hálózatra, így biztosítva az áramellátást – közölte csütörtök délután Somoskőújfalu Község Önkormányzata.

A közleményben arra kérik a lakosságot, hogy ha meg is jön az áram, további tájékoztatásig csak a legszükségesebb eszközöket kapcsolják be, nehogy a hirtelen túlterhelés további problémákat okozzon a rendszerben.

A községben 17 órakor megnyitották a Somosi út 95. szám alatti Idősek Klubjában a település melegedőjét. Az önkormányzat közlése szerint ebben az épületben jelenleg van áram, így fűtés is, de ide készenlétbe helyeztek egy aggregátort is. Itt minden rászorulót forró teával és fűtött helységekkel várnak. Az önkormányzat arra is kitért, hogy a katasztrófavédelem hangszórós autóval járta a település utcáit annak érdekében, hogy minden lakoshoz eljusson az információ.

Ha valakinek segítség szükséges a melegedőhelyre való ejutásban, az önkormányzatot a +36 30 825 93 95-ös vagy a +36 32 311 878-as telefonszámon éri el a lakosság.

 

3100.hu Fotó: Behajolnak az út fölé a fák a hó súlya alatt a Salgóbányára vezető úton, számos ponton a korábbi tűzoltói beavatkozások nyomát látni