Megalakult az új salgótarjáni közgyűlés, immáron három alpolgármestere van a városnak

Fekete Zsolt polgármester október 25-én, a közgyűlés további tagjai közvetlenül a szerda délelőtti ülést megelőzően vették át megbízóleveleiket. Az alakuló ülésen letette esküjét a polgármester, az alpolgármesterek, a közgyűlés tagjai, továbbá a bizottságok külsős tagjai is.

A Salgótarján, Szeretem! Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös frakciójában Fekete Zsolt mellett Czene Gyula, Dániel Zoltán, Dudás Nándor, Gyurkó József, Harmos László, Homoga László, Huszár Máté, Molnár Károly és Pataki Csaba foglalnak helyet. A Fidesz-KDNP frakcióját Fenyvesi Gábor, Gyurkóné Kovács Krisztina, Szabó Csaba, Tolnai Sándor és Turcsány László alkotják.

Az alakuló ülésen Fekete Zsolt polgármester három főállású alpolgármester megválasztására tett javaslatot: a testület egyaránt 15 igen szavazattal választotta alpolgármesterré Dániel Zoltánt és Huszár Mátét, míg 10 igen és 5 nem mellett lett alpolgármester Pataki Csaba.

A közgyűlés tagjai közül a kormányzati kapcsolatokért felelős tanácsnoknak Turcsány Lászlót, közbiztonsági tanácsnoknak Homoga Lászlót választotta a testület.

3100.hu Fotó: A közgyűlés tagjainak eskütétele
3100.hu Fotó: A közgyűlés tagjainak eskütétele

Magyarország demokratikus jogállam, a népakarat a legfőbb hatalmi tényező, a város választópolgárainak október 13-i döntése pedig az volt, hogy ebben az összetételben végezze azt a munkát Salgótarján közgyűlése, amit elvárnak saját maguk és a város érdekében – mondta Szabó Sándor kormánymegbízott a megyeszékhelyi közgyűlés alakuló ülésén.

A rendszerváltás óta eltelt 30 év alatt igen sok felállásban működött a salgótarjáni közgyűlés, ahogyan eddig, úgy a folytatásban is egy közös cél: Salgótarján jövője, felemelkedése, boldogulása érdekében kell dolgozniuk – szólt a közgyűlés tagjaihoz a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, aki azt is hozzátette: az ország más településeihez képest lemaradásban van a város, amit jó lenne mihamarabb behozni. Szabó Sándor együtt gondolkodásra, a kampányban megjelent ellentétek félre tételére szólította fel a testület tagjait, hozzátéve, hogy “a polgármesteri vitában is megjelentek olyan támogatandó gondolatok és ötletek mindkét oldal részéről, melyet most együtt kell továbbgondolni és megvalósítani”.

3100.hu Fotó: Az alpolgármesterek eskütétele
3100.hu Fotó: Az alpolgármesterek eskütétele

Fekete Zsolt polgármesteri ciklusindító beszédében kiemelte: reményei szerint eddigi munkájukból is kitűnt, hogy városvezetői tevékenységük nem hatalomgyakorlás, hanem szolgálat,

szolgálunk és a jövőben is szolgálni fogunk minden salgótarjáni lakost – mondta Fekete Zsolt.

A megyeszékhely újraválasztott polgármestere aláhúzta: továbbra is együttműködni kívánnak a kormánnyal és mindenkivel, aki Salgótarján érdekében tud és akar tenni.

A polgármester a ciklus megoldandó feladatai között említette például a barnamezős területek rehabilitációját új iparterületek érdekében; átfogó fejlesztéseket Somlyóbányán és Salgóbányán lehetőség szerint közvetlen uniós forrásokból; új bölcsődék építését; a fiatalokra jobban fókuszáló programkínálat kialakítását; a beruházásoknál a környezetvédelem szem előtt tartását; az eresztvényi turisztikai fejlesztések továbbvitelét és a Dornyay turistaház újbóli megnyitását; a Bányamúzeum és a Tóstrand fejlesztését; továbbá a köztisztaság és ezzel együtt a közrend javítását.

 

3100.hu kiemelt fotó: Fekete Zsolt polgármester eskütétele