Megadták a módját az évkezdésnek

Telt házas, állótapsos programmal indult az esztendő a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban. Az idei Újévi Hangversenyen közkedvelt operett- és örökzöld slágerek csendültek fel helyi és vendégelőadók közreműködésével. Január elsején immár évek óta kiváló hangulatban indíthatja az esztendőt a salgótarjáni kultúrakedvelő közönség. Az Újévi Hangverseny különféle műfajok neves képviselőit hozta el a nógrádi megyeszékhelyre az elmúlt évtized során.

A Zenthe Ferenc Színház által szervezett eseményt Fekete Zsolt polgármester újévi köszönője nyitotta meg. A városvezető örömmel mondta el, hogy úgy érzi,

a városban uralkodó negatív közhangulat elkezdett javulni.

Így fogalmazott: “Egyre inkább jellemző, hogy nemcsak a hiányosságainkat vesszük észre, hanem már azt is, hogy bizony rengeteg érték van bennünk, körülöttünk. Sőt, nem csupán észrevesszük, hanem ennek végre hangot is adunk. Ez nagyon jó irány, ugyanis hogy egy város milyen attitűdöt sugároz magából, az nagyon fontos az itt lakók szempontjából is, de akár hiszik, akár nem, fontos turisztikai és gazdasági szempontból is. Bízom, bízunk abban, hogy ezek a folyamatok gyorsulnak, és Salgótarján egyre jobb hely lesz.”

Fekete Zsolt polgármesteri köszöntőjét tartja a salgótarjáni Újévi Hangversenyen (Fotó: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)
Fekete Zsolt polgármesteri köszöntőjét tartja a salgótarjáni Újévi Hangversenyen (Fotó és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)

Fekete Zsolt polgármester bejelentette, hogy a 2020-as év kiemelkedő lesz a Zenthe Ferenc Színház életében, hiszen névadója születésének centenáriumára készül. Bejelentette, hogy a színház az önkormányzattal egyetértésben 2020-at Zenthe emlékévnek nyilvánította, és összeállították az emlékév programtervét is.

 

Állótapsos zenei program

Az Újévi Hangverseny már az emlékév jegyében zajlott, a műsorban hazai és nemzetközi klasszikusokat vonultattak fel. Hallhatott a közönség dalokat többek között a Mágnás Miskából, A csárdáskirálynőből, a Mária főhadnagyból, felcsendült a Tenkes kapitánya főcímdala, de volt kuplé egyveleg is olyan örökzöldekkel, mint az Odavagyok magáért, a Hétre ma várom a nemzetinél vagy a Haccacáré.

Pándy Piroska operaénekes, aki kezdetektől szívén viseli a salgótarjáni Újévi Hangversenyt, idén is csodát tett le a színpadra. Kálmán Imre: Cirkuszhercegnőjéből adta elő Fedora belépőjét, Jenei Gáborral pedig Oscar Straus Varázskeringő duettjét, valamint a Rose Marie című film világhírű slágerét, az Indián szerelmi dalt hozta el szülővárosába. Pándy Piroska Domoszlai Sándor oldalán is színpadra állt, vele a Mária főhadnagyból adta elő a Némán várni című dalt.

Fonyó Barbara is visszatérő fellépője a nógrádi újévköszöntő programnak, idén Szilvia belépőjét hallhatta tőle a közönség A csárdáskirálynőből, valamint Liza belépőjével (Lehár Ferenc: A mosoly országa) is elkápráztatta a színházlátogatókat, de Domoszlai Sándorral előadott Szív duettje is nagy hatást ért el. Nem voltak mellékszereplők a koncerten a helyi társulat művészei sem: Házi Anita, Németh Anna, Simon Kata, Erdélyi Gábor, Rácz János magas színvonalú produkcióikkal érdemelték ki a közönség elismerését.

A már említett vendégfellépők mellett produkciójával emelték az est színvonalát Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor Jászai Mari-díjas művészek, akik 2018-ban átvehették a Magyar Operett Életműdíjat, valamint a Madách Színház művésze, Simon Boglárka is. A salgótarjáni Újévi Hangversenyen közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és Darvas Ferenc, Farkas Pál vezénylésével.

 

Kiemelt fotó: Pándy Piroska és Jenei Gábor a salgótarjáni Újévi Hangversenyen, mögöttük a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar (Fotó és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)