Még mindig van, aki vár a pénzére az egykori Palóc Nagyker alkalmazottai közül

A napokban újabb dolgozók jutottak pénzükhöz tegnap az egykori Palóc Nagykereskedelmi Kft. munkavállalói közül, de még mindig van, aki vár az őt megillető juttatásra, illetve annak egy részére. Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nógrádi megyetitkára a 3100.hu megkeresésére elmondta: a felszámolás alatt álló cég egykori munkavállalói létszámához képest mostanra már minimálisra csökkent azon dolgozók száma, akik felé még tartozások állnak fenn.

Jellemzően a felszámoláskor és azóta gyes-en, gyed-en lévők, illetve az esetlegesen adminisztrációs problémák miatt eddig pénzükhöz nem jutott dolgozókhoz érkeztek most meg a járandóságok a felmondások ügyintézését követően. A pénzükre hasonló okokból várakozók mellett azok érintettek még, akik felé a fennálló tartozást a bérgarancia alapból nem volt lehetséges teljes mértékben kiegyenlíteni, ahhoz szükséges a cég vagyonának értékesítéséből származó bevétel egy része is – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

A felszámolás 2017 májusában kezdődött meg, a cég akkor Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazott. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori munkavállalóinak jelentős hányada már megkapta a juttatásokat, a dolgozók kifizetése 2017 júniusa óta zajlik.

A korábbi boltok többségét pedig értékesítette a felszámoló. Ezek nagy részét a Coop nyitotta és nyitja újra, míg a salgótarjáni Ipari Parkban található egykori raktáráruházat egy dél-koreai cég veszi birtokba, várhatóan 350 munkahelyet teremtve.

    

3100.hu Fotó: A Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori raktáráruháza a salgótarjáni Ipari Parkban