Még lehet jelentkezni a Madarak és Fák Napja Országos Verseny területi fordulójára

Uráli bagoly a Medves-fennsíkon (Forrás: Medves-fennsík | Facebook)

 

A Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány a 2015/2016-os tanévre is meghirdette a Madarak és Fák Napja Országos Versenyt, melyre 10-14 éves (5-8. osztályos) tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek.

 

A program célja versenylehetőség biztosítása azoknak a természet iránt érdeklődő 10-14 éves tanulóknak, akik tanórai, erdei iskolai, szaktábori, madárgyűrűző, vonuláskutató, szakköri, természetjáró, madarász suli programok során szerzett ismereteikről, terepi tapasztalataikról és megfigyeléseikről közösségben, csapatverseny formájában szeretnének számot adni.

A területi fordulóra háromfős általános iskolás csoportok jelentkezhetnek az iskolájukhoz legközelebb eső területi versenyhelyszínen. A csapatnak ajánlott legalább két tagját a 6-8. évfolyamos tanulók közül választani. Nógrád megyében a Karancs-Medves Természetvédelmi Alapítvány vezetője, Drexler Szilárd várja a jelentkezéseket a szilard.drexler@gmail.com e-mail címen keresztül.

Nevezési díj nincs, a nevezési határidő 2016. március 1. A versennyel kapcsolatos, mindenre kiterjedő részletek a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány honlapján, ide kattintva érhetőek el.

 

Kiemelt fotó: Uráli bagoly a Medves-fennsíkon (Forrás: Medves-fennsík | Facebook)