Két maszkban töltött óra után tíz perc szünetet kérnek a kereskedelmi dolgozóknak

Minden maszkban töltött két óra után a munkaidő részeként tíz perc szünet biztosítására kérték az általuk képviselt kereskedelmi dolgozók munkáltatóit – tájékoztatta a 3100.hu-t a nagy országos áruházláncok nógrádi üzleteiben dolgozókat tömörítő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megyei vezetője.

Demeter László ismertette: örömmel látják, hogy a munkáltatók legjobb tudásuk szerint biztosítják a védőfelszerelést munkavállalóik számára. Tapasztalataik szerint a legtöbb dolgozó példamutató módon kezeli a helyzetet, betartja a maszkviselés szabályait, így védve a vásárlókat is.

Fontosnak tartják azonban, hogy a munkavédelmi törvénybe bekerüljön a maszkban történő munkavégzés folyamatának szabályozása.

Nemzetközi törekvések és saját szakértőik ajánlása alapján gondolják úgy, hogy komfortosabb lenne a munkavégzés a két óránkénti, tíz perces szünettel. Ez idő alatt ráadásul lehetőség lenne a nedves, elhasználódott maszk cseréjére is. A szakszervezet az Operatív Törzs felé is elküldte a maszkviselés munka, illetve egészségvédelmi szabályozására vonatkozó felvetését.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Komka Péter)