Másodszor is a Vesztesek nyertek

Szombaton délután rendezték a HE-DO Nógrád megyei 3×3 kosárlabda-bajnokság második fordulóját a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Ahogyan a március végi első tornán, úgy ezúttal is a salgótarjáni Vesztesek és Szécsény csapatai játszották a döntőt, amely újfent előbbiek győzelmével ért véget.

Ahogyan az első fordulóban, úgy a második tízcsapatos tornán is jó néhány felnőtt amatőr (vagy náluk idősebbekből álló korosztályos) csapatot “megtréfáltak” a Beszterce KK U16-osai. Azokról a fiatalokról van szó, akik egy héttel ezelőtt hibátlan teljesítménnyel, veretlenül nyerték meg a Pest megyei korosztályos kosárlabda-bajnokságot. Soós Gábor és Szabó Zoltán 14-15 éves tanítványai két csapattal is szerepelnek a megyei 3×3-as bajnokságban, ezúttal mindkét fiatal csapat előkelő helyen – egészen pontosan a harmadikon – végzett a csoportjában, így a helyosztókon az 5. és a 6. helyezéseket hozták el végül a hétvégi tornáról.

A Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség a HE-DO Kft. támogatásával az országban az elsők között indította be a 2020-as tokiói nyári olimpia műsorán is szereplő 3×3-as szakág megyei pontvadászatát. Ebben a játékformában a 3-3 fővel pályán lévő csapatok egy palánkra játszanak 10 percig, vagy addig, amíg valamelyik csapat el nem éri a 21 pontot. A sima mezőnygól 1 pontot ér, az alapesetben hárompontos vonalon túlról pedig itt kétpontosak a találatok. A bajnokságra nevezett tíz alakulat a tornákon két ötcsapatos csoportban játszik körmérkőzéseket. Az így kialakult csoporteredmények alapján játszanak helyosztót az azonos pozícióban végzett csapatok. A bajnokság négy tornából áll, melyből három az alapszakasz. A három torna eredményeképpen kialakuló tabella első nyolc helyezettje jut majd az egyenes kieséses rendszerű rájátszásba, mely a negyedik torna lesz.

Az “A” csoportban az első tornához képest ha nehezebben is, de ezúttal is a veretlenül lett a legjobb, így döntőt játszhatott a Vesztesek (Orbay Csaba, Soós Gábor, Szabó Zoltán, Szilágyi Zsolt) csapata. Az első alkalommal kézsérülése miatt még nem játszott Soós Gábor is erősítette alakulat Szécsény (Kiss Tamás, Pancsovai Gergely, Pesák Tamás, Tóth Attila) csapatával döntőzött, akik a “B” csoportban a Concords (Bocsó Tamás, Mede Sándor, Mede Szabolcs, Moravszki András) csapatát kellett, hogy legyőzzék az utolsó körben a fináléba jutáshoz. A döntőt – az első tornához hasonlóan – a Vesztesek nyerték, ezúttal 20-18-ra.

A 2. forduló végeredménye: 1. Vesztesek (Orbay Csaba, Soós Gábor, Szabó Zoltán, Szilágyi Zsolt), 2. Szécsény (Kiss Tamás, Pancsovai Gergely, Pesák Tamás, Tóth Attila), 3. Concords (Bocsó Tamás, Mede Sándor, Mede Szabolcs, Moravszki András), 4. Boston, 5. Gucci Tesák, 6. The Kings, 7. Huskers, 8. 3100.hu, 9. Ballerz, 10. RKLV Team.  A mérkőzésstatisztikák elérhetőek a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség honlapján.

A bajnokság állása 2 tornát követően: 1. Vesztesek (2 helyezési pont), 2. Szécsény (4), 3. Concords (6), 4. Huskers (11), 5. Gucci Tesák (11), 6. Boston (13), 7. 3100.hu (13), 8. The Kings (16), 9. RKLV Team (17), 10. Ballerz (17).

 

3100.hu Fotó: A pontszerzési listát két torna után Szabó Zoltán vezeti 70 ponttal