Markáns többsége van a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a Nógrád megyei közgyűlésben

Salgótarjánon kívül Nógrád megye minden településén három szavazólapot kaptak a vasárnapi önkormányzati választásokon megjelentek, a nem megyei jogú városban élők a polgármester és a képviselő-testület tagjai mellett a megyei közgyűlés pártjaira is szavazhattak. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a Nógrád Megyei Önkormányzat továbbra is 15 tagú közgyűlésében tíz helyet foglalnak el a Fidesz-KDNP képviselői; a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és az MSZP pedig egy-egy mandátumot szerzett.

A megyei listán Skuczi Nándor vezette Fidesz-KDNP pártszövetség a szavazatok 58,22 százalékát szerezte meg. Tíz százalék fölötti eredményt a Demokratikus Koalíció (10,35%) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom (10,19%) tudott elérni; ez alatt szerepelt a Momentum (6,85%), az MSZP (6,70%), a Mi Hazánk (5,47%) és a Munkáspárt (2,21%).

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének listák szerinti, várható összetétele. Fidesz-KDNP: Barna János, Danyi Attila, Király Attila, Laczkó Roland, Meló Ferenc, Molnár Sándor, Percsina Norbert, Rigó Dávid, Skuczi Nándor, Varga Béla. Demokratikus Koalíció: Egyed Ferdinánd. Jobbik: Cseresznyés István. Mi Hazánk: Dócs Dávid. Momentum: Gyuris Dóra. MSZP: Borenszki Ervin.

A 2014-2019-es önkormányzati ciklus után várhatóan “újrázik” a közgyűlés élén Skuczi Nándor, miután a megyei listák vezetői egyben elnökjelöltek is. A közgyűlés vezetőjét formálisan a testület választja meg az alakuló ülésen, erre várhatóan a jövő héten kerül sor.

 

3100.hu Fotó: Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöki tisztségét töltötte be 2014 és 2019 között, a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjeként várhatóan továbbra is ő marad a testület vezetője