Marihuána-ültetvényt számoltak fel egy etesi családi házban

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 52 éves etesi lakos ellen. A férfi házának pincéjében és az ahhoz tartozó műhelyben nevelte a növényeket – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A rendőrök csütörtökön délután tartottak ellenőrzést az etesi családi házban, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó személy kábítószert termeszt. A házkutatás alkalmával a nyomozók az ingatlan pince helyiségében 29 tő, a műhelyben 18 tő elültetett és ott nevelt, különböző fejlettségi fokú kábítószergyanús növényt, azok termesztéséhez szükséges eszközöket, kábítószergyanús növényi törmeléket, továbbá több cserépben tárolt, levágott kenderszárat találtak és foglaltak le. A növényen végzett teszt a cannabis hatóanyagára pozitív eredményt mutatott.

 

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit a lakásán elfogták, majd előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

 

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu