Már Salgótarjánban is elérhető számítógépes nyelvvizsga lehetőség

Az elsők között már Salgótarjánban is elérhető Magyarország egyik akkreditált számítógépes nyelvvizsgája, amelyet elsősorban az úgynevezett Z és Y generáció igényeire fejlesztettek ki. A megyeszékhelyen az ILS /KATEDRA Nyelviskola szerezte meg a jogot arra, hogy a speciálisan berendezett számítógépes vizsgahelyszínen akár már június 3-tól akkreditált vizsgát rendezzen angol és német nyelvből.

A számítógépes nyelvvizsga a kommunikációt helyezi a központba, nyelvtani feladatokat egyáltalán nem tartalmaz. A hagyományos nyelvvizsgákhoz hasonlóan írásbeli és szóbeli részből áll, de itt a beszédkészség mérése is számítógépen keresztül, stresszmentes, nyugodt környezetben, az adott vizsgarészeken belül a vizsgázó által diktált tempóban történik – tájékoztatta a 3100.hu-t a vizsgaközpont.

Az iTOLC nyelvvizsga lehetőség ezekben a napokban kiemelten hasznos lehet azoknak a fiataloknak, akik a felsőoktatási felvételihez szeretnének plusz pontokat szerezni.

Akik ugyanis az első napokban, de legkésőbb június 7-én sikeresen levizsgáznak, a felsőoktatási dokumentumbenyújtás határidejéig, július 10-ig meg is kapják nyelvvizsga bizonyítványukat – emelte ki a salgótarjáni vizsgaközpont.

A iTOLC számítógépes nyelvvizsga egy modern, korszerű vizsga, mely kihasználja a digitalizáció előnyeit. Rövid, mindösszesen 11 napos jelentkezési határidővel lehet bejelentkezni, a vizsgán folyamatosan használhatóak az Akadémia Kiadó kétnyelvű, digitális szótárai. Nincs pontveszteség az esetlegesen olvashatatlan kézírás miatt, a hanganyagok újrajátszhatóak. A komplex vizsga mindösszesen fél napot vesz igénybe, az eredményre mindösszesen nyolc napot kell várni.

      

3100.hu Fotó: A salgótarjáni számítógépes nyelvvizsga-lehetőség a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében érhető el