Már öt nógrádi városban ismert a kormánypárti polgármesterjelöltek személye

Az országos jóváhagyás még nem történt meg a Fidesznél, de ez összességében formalitásnak tekinthető. A helyi szervezetek Bátonyterenyén, Pásztón, Salgótarjánban, továbbá Szécsényben és Balassagyarmaton is döntöttek a jelöltek személyéről.

Mint arról már beszámoltunk, Salgótarjánban Szabó Csaba mérnököt indítják a kormánypártok a városvezetői tisztségért az őszi önkormányzati választásokon. Pásztón a regnáló városvezető Farkas Attila, Bátonyterenyén a várost 2010 óta vezető Nagy-Majdon József a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Szécsényben a Fidesz helyi szervezete Varga Bélát választotta az őszi önkormányzati választásra polgármesterjelöltnek.

Medvácz Lajos 13 év sikeres balassagyarmati polgármesterség után ősszel nyugdíjba vonul. Ezért az októberi önkormányzati választásokra a Fidesz helyi szervezete egyöntetű döntésében a 13 éve mellette alpolgármesterként dolgozó Csach Gábort nevezte meg polgármesterjelöltnek Balassagyarmaton.

A Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjeit, illetve települési képviselőjelöltjeit várhatóan július első napjaiban véglegesítik majd a kormánypártok.