Már nem közlekednek a járvány miatt beállított másodrészek

Szerdán közlekedtek utoljára a járványügyi helyzet miatt egyes települések helyi járati autóbusz-közlekedésében még novemberben indított extra járatok – közölte a Volánbusz.

A társaság egy kormányrendeletre reagálva a megszokottnál 330 járattal többet állított forgalomba bő fél évvel ezelőtt országszerte, ezek szerdáig közlekedtek. Salgótarján helyi járati közlekedésben 10 járatot érintett a bővítés, ami jellemzően a Bányagépgyár és a Camping-telep viszonylatán új utazási lehetőséget nem jelentett, a busztársaság meglévő járatokhoz biztosított másodrészt.

605 millió forintot fizet a helyi buszjáratokért Salgótarján önkormányzata

Jelentősen emelkedett a város helyi közösségi autóbusz-közlekedésének biztosításáért fizetendő összeg az idei évre: a Volánbusz Zrt. 604 millió 319 ezer forintért látja el a feladatot 2021-ben. A menetrend nem változik, a helyi járati buszok átlagéletkora 17 év. Az összegből az idei évben az önkormányzatnak 200 millió forintot kell kifizetnie a volánnak, a fennmaradó részt pedig jövő március végéig lesz szükséges rendezni.

A Volánbusz arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban már nem kötelező a maszk használata a megállók és állomások szabadtéri részein, a járműveken és a zárt utasforgalmi helyiségekben, így például a várókban azonban továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.

 

3100.hu Fotó: Salgótarjáni helyi járat a Füleki úton