Már három kelet-nógrádi országgyűlési képviselőjelölt személye ismert

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere, a párt kelet-nógrádi országgyűlési képviselő-jelöltje (Forrás: Szél Bernadett | Facebook)

A Lehet Más a Politika, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Momentum Mozgalom is megnevezte a napokban kelet-nógrádi jelöltjeit a jövő tavaszi országgyűlési képviselő-választásra.

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Nógrád megye 1-es számú választókerületében Cseresznyés István – jelentette be Dudás Róbert, a párt regionális igazgatója. Cseresznyés István 2010 óta a párt Bátonyterenyei Alapszervezetének elnöke, volt megyei pártelnök, jelenleg a kelet-nógrádi választókerület elnöke a Jobbikon belül. Második ciklusát tölti Bátonyterenye képviselő-testületében, 2014 óta a megyei közgyűlésnek is tagja.

A Momentum Mozgalom is bemutatta kelet-nógrádi jelöltjét a jövő évi választásokra. A párt Barta Lászlót indítja, aki a Momentum Salgótarjáni Helyi Szervezetének és a Nógrád Megyei Egyeztető Fórumának elnöke, emellett a Párt Országos Választmányának és Küldöttgyűlésének tagja. Barta László a Pécsi Tudományegyetemen Közigazgatási Kommunikáció szakon végzett, 2013-ban közbeszerzési szakreferensi, 2014-ben pedig projektfejlesztési- és projektmegvalósítási menedzseri végzettséget szerzett. Jelenleg a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának utolsó éves joghallgatója. Az 1990-es születésű jelölt édesapja az a Dr. Barta László, aki közel húsz éven keresztül volt a Nógrád Megyei Önkormányzat főjegyzője.

Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere az LMP színeiben indul a jövő évi országgyűlési képviselő-választáson – ezt egy salgótarjáni lakossági fórumon jelentették be. A Pásztó polgármesteri székét még függetlenként megszerző Dömsödi Gábor nem csak az LMP támogatásával, hanem mint a párt tagja indul majd a választáson. Amennyiben Dömsödi Gábort országgyűlési képviselőnek választja Kelet-Nógrád lakossága, le kellene majd mondania polgármesteri tisztségéről. Ezzel kapcsolatban közösségi oldalán úgy fogalmaz: nem hagyja cserben a várost, mert a legnehezebb munkát már elvégezte. Hozzátette, ha így alakulna, továbbra is segítene majd Pásztónak és akkor sem lenne nélküle testületi ülés.

A Fidesz-KDNP pártszövetség hivatalosan még nem nevezte meg országgyűlési képviselő-jelöltjét a kelet-nógrádi választókörzetben (sem), ugyanakkor értesüléseink egységesen a térségi jelenlegi országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt jelöltségéről szólnak. A baloldal részéről Salgótarján MSZP-s alpolgármestere, Huszár Máté nevét emlegetik a leggyakrabban, de hivatalos bejelentés még itt sem történt és a Demokratikus Koalíció salgótarjáni nagygyűlése is árnyalja a képet.

 

Kiemelt fotó: Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere, a párt kelet-nógrádi országgyűlési képviselő-jelöltje (Forrás: Szél Bernadett | Facebook)