Már drónnal is ellenőriznek a rendőrök Nógrádban

Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében: a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek.

A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben drónnal ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, útkereszteződéseket, kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség által bemutatott példában a salgótarjáni, piaci kereszteződésben piroson áthajtó autó, majd annak Kővár úti ellenőrzése látható.

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében.

A rendőrség közölte: a drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A rögzített videó alapján a közlekedésrendészeti szolgálat járőrei a helyszínen egyből intézkedni tudnak a szabályszegőkkel szemben. Az első drónnal végzett ellenőrzésre Salgótarjánban került sor, de a jövőben a megye más településein is alkalmazni fogják az ellenőrzés ezen módját.

 

Aktívak a motoros rendőrök is

Közösen láttak el szolgálatot a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Nógrád megyei motoros rendőrök is a napokban a 21-es úton. A demonstratív ellenőrzés célja nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás volt a jogkövető magatartásra, a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedők, a gyorshajtók és az egyéb szabályokat megszegő gépjárművezetők kiszűrésére.

Az ellenőrzés során a rendőrök hatvanegy gépjárművezetőt ellenőriztek, összesen négy esetben szabtak ki helyszíni bírságot kisebb fokú szabálysértések elkövetése miatt. Emellett négy fő nem használta menet közben a biztonsági övet, velük szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

 

(Kiemelt fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)