Májusfát állítottak a salgótarjáni Fő téren

3100.hu Fotó: Májusfát állítottak a salgótarjáni Fő téren

Az elmúlt évhez hasonlóan, a koronavírus-járvány miatt idén sem rendezték meg a hagyományos városi majálist Salgótarjánban, a májusfaállítás azonban 2021-ben sem maradt el – a feldíszített fát a Fő téren csodálhatják meg az arra járók.

Balogh Katalin, a REMEK Salgótarjáni Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója portálunknak kifejtette: a májusfa a természet újjászületésének szimbóluma, állítása pedig a megyeszékhelyen is évtizedes múltra tekint vissza. Ebben az évben is úgy gondolták, hogy szükség van ennek a hagyománynak az őrzésére, így a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársaival közösen felállították a város májusfáját a József Attila Művelődési Központ előtti Fő téren.

Úgy gondolom, hogy a szokások, hagyományok őrzése, ápolása, át- és megélése nagyon fontos, és erőt, hitet, reményt adhat mindenkinek a nehezebb időszakokban is. Bízom benne, hogy minden salgótarjáni örömmel fogadja a szépen feldíszített májusfát – fogalmazott Balogh Katalin.

Nem maradnak majális-hangulat nélkül azok, akik május elsején este nyolc órától a Salgótarjáni Városi Televízióra kapcsolnak: a csatorna ugyanis hangulatos összeállítással készül a korábbi évek rendezvényeiből erre az alkalomra. Többek között olyan sztárelőadók fellépéseit nézhetik újra az érdeklődők, mint Zalatnay Sarolta, az azóta már elhunyt Aradszky László, a salgótarjáni származású Szolnoki Péterrel felálló Bon-Bon együttes, Bereczki Zoltán, Janicsák Veca vagy éppen Danics Dóra. A városi tévé válogatásába bekerült többek között a Nógrád Táncegyüttes és Bohács István nótaénekes produkciója is.

 

3100.hu Fotó: Majális a koronavírus-járvány “árnyékában” – májusfa a salgótarjáni Fő téren, háttérben az oltásra várakozók