Május második felében lesz az Ózd-Salgó-rali

Vinczéék az Ózd-ralit magasan, 19,6 másodperccel zárták a mezőny második helyezettje, Hadik András és Deák Attila előtt. (Fotó: Csikó Milán | Instagram)

Új időpontban, nyár vége helyett május második felében rendezik meg 2020-ban az Ózd-Salgó-ralit.

A változást már a tavalyi ősszel közzétett versenynaptár-tervezet is előrevetítette, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Szakági Bizottsága a napokban közösségi oldalán jelölte meg május 22-24. időpontra a borsodi-nógrádi futamot. A pontos időrend és a gyorsasági szakaszok lajstroma még nem ismert.

A szezont ezúttal is az Eger-rali indítja március utolsó hétvégéjén, a második a miskolci futam lesz április közepén, az Ózd-Salgó-rali pedig a harmadik állomása lesz az Országos Rallye Bajnokságnak. Mindhárom futam eredménye beleszámít majd a CEZ (Central European Zona), azaz a közép-európai zónabajnokságba.

A 2019-es Ózd-Salgó-ralit a szécsényi Vincze Ferenc és navigátora, Bacigál Igor nyerték a megelőző év bajnoka, a Hadik András-Deák Attila páros előtt. A szintén nógrádi Velenczei Ádám-Zsiros Gábor duó is felért a salgótarjáni dobogóra, a macska-egér játék után Vinczééktől 23 másodperccel lemaradva, harmadikként értek célba. Vincze Ferencék a tavalyi borsodi-nógrádi futam megnyerésével már testközelbe kerültek – a később aztán be is gyűjtött – összetett bajnoki címhez. Tavaly összesen nyolc helyszíni bejelentkezéssel és fotók tucatjaival követtük végig az autóverseny hétvégéjét.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy az Ózd-Salgó-ralin a Rallye1, a Rallye2 és a Historic mezőnyei mellett ezúttal a Rallye3 is szerepet kap majd 2020. május 22-24. között.

 

Kiemelt fotó: Vincze Ferencék a 2019-es Ózd-ralit magasan, 19,6 másodperccel zárták a mezőny második helyezettje előtt. (Fotó: Csikó Milán | Instagram)