Május 20-ig támogathatjuk adónk egy százalékával a civil szervezeteket

Május 20-áig rendelkezhetnek az állampolgárok személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásáról, mellyel számos civil szervezet munkájához járulhatnak hozzá.

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is szeretne segíteni a civil egy százalékról való rendelkezéssel kapcsolatban, egyúttal országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára – tájékoztatta portálunkat a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

A központ közleményében kiemelte: nem szabad megfeledkezni arról, hogy a civil szervezetek egész évben önzetlenül segítenek, és tevékenységükkel közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé teszik mindenki életét. Közülük sokan a járvány alatt sem tétlenkedtek, és bebizonyították, hogy képesek azonnali és hatékony segítséget nyújtani, míg más szervezetek már felkészültek rá, hogy hamarosan újabb rendezvényekkel és programokkal színesítsék a polgárok életét – fogalmaztak.

Jó helyre megy – 1%-os kampány

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a civil szervezetek egész évben önzetlenül segítenek nekünk, és tevékenységükkel közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé …

A most indult kezdeményezés keretében a megyei Civil Központok bemutatkozó kisfilmeket készítettek, melyben rövid betekintést nyújtanak a megyék és a főváros aktív civil életébe, a helyi civil társadalom sokszínűségébe, sajátosságaiba. A központ hangsúlyozta: a civil szervezeteknek minden adóforint számít, különösen a járványhelyzet idején, így mindenkit arra biztatnak, éljenek az egy százalék felajánlásának lehetőségével. A felajánlásra jogosult civil szervezetek listája itt található.

 

(3100.hu Fotó: Komka Péter)