Magyarország 365 fotópályázat – Sóshartyánban készült felvétel a legjobbak között

A kormány internetes kiállításon mutatja be a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit – ismertette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba az MTI-nek felidézte: a pályázat 2019-ben indult azzal a céllal, hogy -bemutassa Magyarország értékeit.

Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be, a szakmai- és közönségdíjakat decemberben adták át. A most debütált online kiállítás a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon elérhető, itt a díjnyertes alkotások is megtalálhatóak. Egyes pályaművek közterületi felületeken is megjelennek.

Pádár Piroska Jó reggelt, 2019! című, sóshartyáni templomról készült felvétele elnyerte a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját. A fotó készítője a 3100.hu megkeresésére elmondta: 2018 utolsó napjaiban Sóshartyán környékén barangolt családjával, megnézték a Jézus szíve templomot is. Ekkor vette észre, hogy a nap pont a templom mögött kel fel, ami jól mutathat egy drónnal készült fotón.

Így örökítettem meg 2019 első napkeltéjét. A pályázatra több fotót is neveztem, ezek szinte mindegyike Nógrád megyében készült: a salgói várban, Boszorkány-kőn és Zabaron – mondta Pádár Piroska.

A hobbifotós alktotó Salgótarjánban született, a megyeszékhelyen élt 25 évig. Jelenleg Budapesten lakik, de gyakran hazalátogatnak.

Ha itthon vagyunk mindig kirándulunk is, mert szerintem ez az ország egyik legszebb vidéke. Mivel jól ismerem a környéket, ezért hajnalban, napkelte előtt, még sötétben szoktam nekivágni a fotós túráknak, hogy napkeltére – mikor a legszebbek a fények – már hegytetőn legyek. Pénzügyi területen dolgozok, ez egy szép hobbi nekem – tette hozzá.

Pádár Piroska kérdésünkre azt is elmondta: ritkán jelentkezik fotópályázatokra, de amikor igen, akkor jellemzően sikerrel. Ekkora volumenű fotópályázaton azonban – ahol 20 ezer körül volt a beérkezett pályaművek száma – korábban még nem indult, ez volt az első alkalom.

 

Kiemelt fotó: Pádár Piroska Jó reggelt, 2019! című fotója, mellyel a Magyarország 365 fotópályázaton elnyerte a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját (Forrás: Magyarország 365 online fotókiállítás)