Magyar Levente: látótérben újabb nógrádi nagyberuházások

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (MTI Fotó: Komka Péter)

A külföldi beruházók hazánk iránti bizalma, ezen belül pedig a nógrádi térségbe érkező beruházások is napirendre kerültek a Parlament eheti ülésén.

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője azt kérdezte, továbbra is töretlen-e a külföldi beruházók bizalma Magyarország iránt? Emlékeztetett rá, hogy nemrég Bercelen 15 milliárd forintos beruházásban avatott új csarnokot egy japán beruházó. Kitért rá, hogy a berceli gyárakban mintegy 240 ember dolgozik, ez a fejlesztések eredményeképpen legalább megduplázódik majd a következő években. A folyamat pedig folytatódni fog Balla Mihály szerint, ami a helyes 2010-es gazdaságpolitikai fordulatnak köszönhető.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a lehető legnagyobb hozzáadott értékű ágazatokba sikerül becsatornázni az érkező tőkét, ráadásul a legrászorultabb térségekben. 2018 valószínűleg egy újabb rekordév lesz a befektetések terén – tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy öt újabb jelentős tőkebefektetésű Nógrád megyei projektről folynak előrehaladott tárgyalások.

Magyar Levente még tavasszal Bátonyterenyén, a városban felépülő csokoládégyár beruházásának bejelentésekor úgy fogalmazott: az elmúlt három évben mintegy 40 milliárd forint gazdaságfejlesztési befektetés valósult meg Nógrád megyében, ami több mint ezer új munkahelyet eredményezett. Akkor hozzátette: hasonló nagyságrendben tárgyalnak olyan projektekről, amelyek Nógrádban valósulhatnak meg a következő években.

 

Kiemelt fotó: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a NIDEC GPM Hungary Kft. új berceli üzemcsarnokának átadásán (MTI Fotó: Komka Péter)