Az online térben ünnepli a magyar kultúra napját a Zenthe Ferenc Színház

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hagyományosan január 22-én, a magyar kultúra napján tartja az év első bemutatóját, idén azonban a járványhelyzet miatt elmarad a premier. A teátrum viszont így sem feledkezik meg a színházi élet számára is fontos dátumról, online előadásaik között ugyanis olyan darabokat, illetve műsorokat tekinthetnek meg a nézők, melyek kapcsolódnak e jeles naphoz – mondta el a 3100.hu-nak Simon Lajos színházigazgató.

A közönség január 22-én, péntek este a Tersánszky Józsi Jenő regénye alapján készült Kakuk Marci című vígjátékot láthatja, amely egy külvárosi tekergő életéről mesél. Szombat délelőtt Fazekas Mihály Lúdas Matyiját tűzik műsorra, melyet kifejezetten a gyermekeknek, családoknak ajánlanak. A régi mesét már sokan ismerik, Schwajda György azonban a libák szemszögéből mutatja be a történetet, amely a színpadi adaptációban talán még szórakoztatóbb.

Szombat este az előző évek Salgótarjáni Újévi Hangversenyeinek legszebb pillanatait idézik fel. A koncertválogatásban kiemelt szerep jut az operettnek, hiszen ismert és kedvelt dalok csendülnek fel Huszka Jenő, Kálmán Imre és Lehár Ferenc operettjeiből. Zárásként vasárnap délután a Nemzet Színészei sorozat egyik részét vetítik majd, melyben Molnár Piroska, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznőt ismerhetik meg jobban nézők.

Az online, ingyenes vetítéseket a Zenthe Ferenc Színház YouTube csatornáján lehet megtekinteni, az újabb előadásokról pedig a teátrum folyamatosan frissülő közösségi oldalán, valamint honlapján találhatnak több információt az érdeklődők.

 

Kiemelt fotó: Pillanatkép a Kakuk Marci című előadásból (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)