Magabiztosan vezeti a ralibajnokságot a szécsényi Vincze Ferenc

Nem vállaltak semmilyen extra kockázatot, a bajnokság összetettjében megszerezhető legnagyobb előnyt tartották prioritásnak Vincze Ferencék a legutóbbi székesfehérvári ralin, amit aztán a biztos, de tempós haladással meg is nyertek. Az országos bajnokság eredetileg az áprilisi Miskolc-rali után Szombathelyen és környékén folytatódott volna, de a szervezők visszaléptek a viadal megrendezésétől. Emiatt egy hosszabb szünet után a Székesfehérváron és környékén kijelölt aszfaltos pályákon gyűlt össze újra a mezőny.

A szécsényi raliversenyző a 3100.hu-nak elmondta: miután a futam előtt Turán Frigyes volt mögöttük az összesítésben, az ő kiesését követően a biztos második helyre koncentráltak. Ennek ellenére azért felesben osztoztak a szakaszgyőzelmeken Hadik Andrásékkal tíz gyorsaságin keresztül. Hadikék aztán az utolsó előtti szakaszon egy defekt miatt 10 másodperccel mögöttük végeztek és visszacsúsztak a második helyre. A záró gyorsasági aztán etap lett, így Vincze Ferenc nyerte a futamot Bagicál Igorral az oldalán. Ugyanúgy, ahogyan a megelőző kettőt is.

Ez egy tempós, bevállalós aszfaltos verseny volt. Egyfajta bátorságpróba kettőszázzal a fák között. Úgy gondolom, extra kockázatot nem vállalva próbáltunk a lehető leggyorsabbak lenni. Emellett egy kis szerencsénk is volt. A folytatás kicsit más lesz: Veszprémben a murván tényleg csak a biztos célba érkezésre fogunk koncentrálni, a bajnokság a legfontosabb – emelte ki Vincze Ferenc.

Országos Rallye Bajnokság, 2019. A Rallye1 összetettje a harmadik, székesfehérvári futam után: 1. Vincze Ferenc (111 pont), 2. Balogh János (57 pont), 3. Turán Frigyes (55 pont), 4. Velenczei Ádám (52 pont), 5. Hadik András (35 pont).

A székesfehérvári hétvége szécsényi szempontból külön örömteli volt, hiszen Velenczei Ádámék harmadik helyen értek célba, az ezért járó pontokkal pedig az összetettben is előre léptek: a negyedik helyre. A salgótarjáni Rafael Tamásnak viszont biztosan nem lesz a kedvenc szezonjai között a 2019-es, harmadszor is a Porsche egészen apró technikai hibája miatt kellett feladniuk a futamot.

Háromból három mínusz eddig idén… A Porsche 911 GT3-mal legközelebb hazai pályán, az Ózd-Salgó-ralin állunk majd rajthoz. Veszprémben is ott leszünk természetesen, de azt már a szezon elején eldöntöttük, hogy oda egy Mitsubishivel megyünk (egy másik kategóriában) – mondta el a 3100.hu-nak Rafael Tamás.

 

Kiemelt archív fotó: A Vincze Ferenc – Bacigal Igor páros Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal, még a szezonnyitó Eger-ralin (Fotó: MTI/Komka Péter)