Lovas kocsi és személyautó ütközött össze kedd este a 23-as főúton

Egy 22 éves férfi közlekedett személyautójával kedden fél kilenc körül a 23-as számú főúton Nemti irányából Bátonyterenye felé, amikor egy vele azonos irányban, előtte haladó lovaskocsinak ütközött – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset során két személy megsérült – a katasztrófavédelem beszámolója szerint a lovas kocsin utazók. Az ütközés következtében ugyanis a lovas kocsival az út menti árokba estek, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A kocsit húzó lovon már nem lehetett segíteni, az állat elpusztult a balesetben.

Az autót a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították, abban csak a sofőr tartózkodott, ő nem sérült meg a balesetben. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A hírhez a közösségi oldalakon többen is hozzáfűzték, hogy amennyiben az általuk arrafelé korábban látott és a balesetet szenvedett lovas kocsi egy és ugyanaz, akkor komoly szerepe lehetett az ütközésben annak, hogy azzal kivilágítatlanul közlekedtek a főúton a sötétedés óráiban.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)