Lovagkereszt kitüntetésben részesült Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója

Amikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen az Agrárminisztériumban.

Nagy István ünnepi beszédében a kenyeret a legősibb szimbólumok egyikének nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a telt kalász a Himnuszban is a bőség jelképe, a kenyér – ahogyan az imádságban is szerepel – mindennapi és a legfontosabb emberi táplálék. Arról is szólt, hogy augusztus 20-a az új kenyér ünnepe is. Benne van az elvégzett munka öröme, benne van a jövő reménysége, és a megelégedettségé – tette hozzá.

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át. Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, a fenntartható erdőgazdálkodás, az erdők biológiai egyensúlyának és vadállományának megőrzése érdekében végzett négy évtizedes kiváló tevékenységéért.

(Fotó: Mőcsényi Miklós | www.fataj.hu)
(Fotó: Mőcsényi Miklós | www.fataj.hu)

A kedd délelőtti eseményen Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést vehetett át Dr. Tardy János Iván az egykori Környezetvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára, aki az elismerésben hazánk természeti és kulturális értékeinek megőrzését elhivatottan szolgáló több évtizedes közéleti, tudományos, és oktatói munkájáért részesült. Dr. Tardy Jánosnak jelentős szerepe volt abban, hogy a Novohrad-Nógrád Geopark 2010-ben sikeresen felvételt nyert a nemzetközi hálózatokba. Ezen tevékenysége elismeréseként 2010-ben Nógrád Megye Díszpolgára és Salgótarjánért Emlékérem elismeréseket vehetett át.

 

Kiemelt fotó: Nagy István agrárminiszter és a szakterület idei kitüntetettjei (Fotó: Kovács Zoltán | Agrárminisztérium)