Lőszereket és lőfegyvert foglaltak le egy etesi férfitől

(Forrás: www.police.hu)

Engedély nélkül tartott magánál több mint ötven lőszert és egy sörétes lőfegyvert a 25 éves férfi – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 25 éves etesi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrkapitányság nyomozói 2015. szeptember 24-én házkutatást tartottak a férfi családi házában és az ahhoz tartozó melléképületben.

A nyomozók a lakóházban 1 darab sörétes lőfegyvert, majd az ahhoz tartozó melléképületben további 4 darab sörétes, valamint 49 darab 0,22-es kaliberű lőszert találtak és foglaltak le. A rendőrök találtak továbbá 6 darab – az elsődleges szaktanácsadói vélemény alapján – robbantáshoz használható gyutacsot, melyet lefoglalás után a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának megőrzésre átadtak.

 

A férfi a lőfegyver és a lőszerek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezett, őt a rendőrök a kapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szakértők bevonásával – folytatja a további eljárást.

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu