Lezárják vasárnap a Zagyvaróna és Cered közötti útszakaszt

Autóverseny miatt teljes útlezárás lesz a Cered és Zagyvaróna közötti útszakaszon 2015. május 10-én – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 2304-es számú út 1+100 és 13+730 kilométerszelvénye – Zagyvaróna és Cered – közötti útszakaszon a megrendezésre kerülő autóverseny időtartamára teljes útlezárás lesz érvényben 2015. május 10-én 6 órától 19 óráig. A teljes útlezárás ideje alatt az erre közlekedők közül csak az érintett település felé menetrend szerint közlekedő buszokat és a megkülönböztető jelzésieket használó gépjárműveket engedik át. A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága azt közli, hogy a verseny ideje alatt a menetrend szerinti autóbusz járatok a meghirdetettek szerint közlekednek. A gépjárművezetők a 23-as számú főúton, Pétervására – Istenmezeje – Zabar irányába tudnak kerülni.

A ceredi, rónafalui és rónabányai lakosok minden ilyen esemény alkalmával “érdekes” helyzetbe kerülnek. Rónafaluról és Rónabányáról lényegében szabály- és jogsértés nélkül ezen a napon, a lezárás ideje alatt nem lehet kijutnia saját autójával egy ott élőnek. A cerediek ha Salgótarjánba akarnak eljutni, a 20 (oda-vissza 40) kilométeres autózás helyett közel 60 (oda-vissza 120) kilométert kell, hogy megtegyenek.

A Cered Rally 2015 az idei Magyarország Amatőr Rallye Bajnokság Észak “nyugati” régió I. futama lesz. A 100%-ban aszfaltos versenyen 4 gyrosasági szakaszt teljesítenek majd az indulók, összesen 48,8 kilométeren.

Kiemelt grafika forrása: Cered Rally 2015 versenykiírás