Letartóztatták a többszörös visszaeső salgótarjáni bűnözőt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki korábbi szabadságvesztése letöltése után nem sokkal követett el újabb bűncselekményeket. Mint arról már beszámoltunk: a férfi több salgótarjáni ingatlanból is lopott, többször megrúgott és egy szerszámnyéllel bántalmazott egy nőt, akivel szemben magánlaksértést is elkövetett.

A napokban őrizetbe vett férfival szemben üzletszerűen elkövetett lopás, magánlaksértés, súlyos testi sértés és garázdaság bűntettei miatt folyik a nyomozás – közölte a megyei főügyészhelyettes. Nagy Zsuzsanna arról is tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a gyanúsított 23 éves kora ellenére többször volt már börtönben, legutóbb áprilisban szabadult.

Amiért most felelnie kell, azt többszörös visszaesőként követte el; vele szemben jelenleg több további eljárás is folyamatban van, úgy a bírósági, mint a rendőrségi szakaszokban.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűnismétlés veszélye és annak megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A döntés jogerős.

 

Kiemelt fotó: Őrizetben a 23 éves salgótarjáni férfi (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)