Letartóztatták a sorozatlopással vádolt férfit

(Illusztráció!)

Elrendelték annak a 25 éves salgótarjáni férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a közelmúltban több helyről is lopott.

Bóna Gyula megyei főügyész elmondta: a férfi júliusban és augusztusban öt alkalommal követett el lopást, ebben többször is segítségére volt egy fiatalkorú társa. Zsákmányaik és módszereik is változatosak voltak: a kiszemelt ingatlanokba erőszakkal vagy besurranva jutottak be. Az eltulajdonított dolgok között szerepel fűkasza, cipő, ruhanemű, pénzzé tehető fémáru; de volt olyan ház is, melyről az ajtót vitték el, egy épületről pedig lemezprofilokat szaggattak le. A fiatalok alkalmanként öt és 105 ezer forint közötti kárt okoztak. A 25 éves gyanúsított mindezek után augusztus végén szóváltásba keveredett egy idősebb férfival, akivel dulakodni kezdtek, ennek során pedig a fiatal férfi több alkalommal ököllel, majd egy székkel ütötte meg a másikat.

A gyanúsítottat öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, valamint garázdaság miatt vonták eljárás alá. A férfi sokáig nem tartózkodott otthon, többszöri megkeresésre sem volt fellelhető, tartózkodási helye ismeretlen volt. Szökésének, illetve elrejtőzésének megakadályozása érdekében a Balassagyarmati Járásbíróság elrendelte letartóztatását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)