Letartóztatták a mátraverebélyi férfit, aki baltával támadt a mentőkre

Elrendelte a bíróság annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki egy baltával a kezében rontott rá a hozzá kihívott mentőkre – tájékoztatta a 3100.hu-t Bóna Gyula megyei főügyész.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a férfi múlt csütörtök éjjel zavart és agresszív állapotban ért haza mátraverebélyi otthonába, mivel korábban ismeretlen eredetű, bódító hatású anyagot fogyasztott. Édesapja mentőt hívott hozzá, a férfi ezt meghallva, egy baltával a kezében a nyílt utcára ment, így várta a mentőszolgálat munkatársait.

Ők még a járműből észrevették a feldúlt férfit, aki a nála lévő baltát megpróbálta a mentőautónak dobni, de miután elesett, nem járt sikerrel. Mikor a mentőautó sofőrje ki akarta kerülni a férfit, a gyanúsított a mellette elhaladó kocsi ajtaját próbálta baltájával megütni, ám ezúttal sem talált célba.

A férfit végül rendőri kísérettel szállították kórházba, később pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Salgótarjáni Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte a visszaeső, a börtönből legutóbb tavaly nyáron szabadult férfi letartóztatását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Mónus Márton)