Letartóztatták a salgótarjáni rablót, aki súlyos sérülést okozott áldozatának

(Illusztráció!)

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés, továbbá súlyos testi sértés bűntett kísérletének ügyében folytat büntetőeljárást egy 31 éves salgótarjáni lakossal szemben – tájékoztatta a 3100.hu-t a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi a szerda éjszakai órákban az ügy sértettjének kerékpárjával akart elhajtani. Mivel a bicikli tulajdonosa ezt nem kívánta megengedni, válaszul az erőszakos férfi több alkalommal, ököllel arcon ütötte őt. A sértett pénzt adott neki azért, hogy ne bántalmazza tovább és ne vigye el kerékpárját, válaszul az elkövető ismét bántalmazta, majd elhajtott a helyszínről a biciklivel. A sértett a bántalmazás következtében – az előzetes orvosi vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett. A férfi bűnlajstroma itt még nem ért vége: másnap, csütörtök reggel egy salgótarjáni buszmegállóban sérüléseket okozva ütött meg kétszer is egy ott várakozó férfit, minden előzmény nélkül.

A salgótarjáni rendőrök a férfit elfogták, őrizetbe vették, időközben előterjesztésükre a bíróság elrendelte a 31 éves gyanúsított letartóztatását is.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)