Letartóztatják a galgagutai gyilkosság gyanúsítottját

A Nógrád Megyei Főügyészség nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult nyomozás részeként, a rendőrség kezdeményezésére indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Bóna Gyula megyei főügyész szerdán délelőtt arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint múlt héten csütörtökön délután jelent meg Galgagután egyedül élő, betegsége miatt bottal járó, 89. életévében járó ismerősénél, hogy tőle pénzt szerezzen. A férfi egy botot vitt magával, amivel a ház teraszán ülő sértettet többször fejen ütötte. Ezután bement a lakásba, ahonnan több millió forint készpénzt vitt el. Az idős nő a bántalmazás következtében elszenvedett fejsérülései következtében a helyszínen életét vesztette – ismertette a főügyész.

A férfi letartóztatását a szökés, illetve elrejtőzés megakadályozása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében indítványozták. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója még szerdán délután döntést fog hozni a kérdésben. Miután “többszörösen minősített” emberölésről van szó, várható a letartóztatás elrendelése.

Letartóztatását kezdeményezték a rendőrök a galgagutai emberölés gyanúsítottjának

Elismerte a bűncselekmény elkövetését a 45 éves férfi.

A nool.hu információi szerint az idős nőre házi gondozója talált rá, ő értesítette a rendőrséget. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 48 órán belül beazonosították és elfogták a gyanúsítottat és lefoglalták az eltulajdonított, elrejtett pénz egy részét is. A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.