Letartóztatásban a volt osztálytársának életveszélyes sérülést okozó 19 éves fiatal

(Illusztráció!)

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság elrendelte annak a 19 éves fiatalnak a letartóztatását, aki leütötte, majd magára hagyta eszméletét vesztő, életveszélyes sérüléseket elszenvedő volt osztálytársát.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint október harmadikán késő este egy salgótarjáni buszmegállóban szólalkoztak össze a fiatalok, ezt követően ütötte meg ököllel volt osztálytársát a 19 éves férfi. A sértett elesett, beütötte a fejét a betonjárdába, és eszméletét vesztette.

Mint kiderült: vérzéssel és koponyaűri levegőgyülemmel járó koponyatörést szenvedett, a bántalmazója a vérző sérülés ellenére a járdán fekve magára hagyta az eszméletlen fiatalt.

Annak ellenére, hogy a tettes mindösszesen 19 éves, már büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyik eljárás egyéb súlyos bűncselekmények miatt. Ezek között van rablás, csoportosan elkövetett kifosztás és közokirattal visszaélés is. A Nógrád Megyei Főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés miatt tett indítványt a fiatal férfi letartóztatására, a nyomozási bíró ezzel egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)