Letartóztatásban a sorozatos lopásokat elkövető fiatalkorú

Öt sértettet károsított meg tavaly október végétől december második feléig meg nem nevezett nógrádi lakóhelyén és a szomszédos településen az a fiatalkorú, akinek letartóztatását a héten rendeleték el.

A 17 éves fiú előbb a temetőben, egy sírt gondozó idős nő pénztárcáját lopta el, majd néhány nappal később egy temető előtt várakozó autó hátsó ajtaját kinyitva lopott el egy táskát, de ekkor egy közelben lévő ekkor feltartóztatta őt a rendőrök kiérkezéséig. A balassagyarmati ügyészség ezt követően kérte a bűnügyi felügyelet elrendelését, ezt azonban a bíróság elutasította.

Az őrizetből szabadult fiatal egy héttel később betört egy lakatlan házba, ahonnan különféle műszaki cikket és ruhaneműket lopott, majd még egyszer visszatért, ekkor egy televíziót is elvitt. Decemberben egy ismerőse házában, annak táskájából lopott pénzt, majd egy újabb házba tört be, ahonnan ugyancsak készpénzt és ruhaneműket vitt el. Összesen 220 ezer forint kárt okozott, ebből alig térült meg valami – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

A Balassagyarmati Járásbíróság az újabb letartóztatásra irányuló ügyészi indítványnak a bűnismétlés megakadályozása érdekében ezúttal már helyt adott.