Letartóztatásban a salgótarjáni besurranó tolvaj

A férfi egy mobiltelefont próbált ellopni, azonban a tulajdonos tetten érte (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Csupán másfél hónapig volt szabadlábon az a 20 éves salgótarjáni férfi, aki meglopta az őt jó szándékkal, egy társasház lépcsőházába beengedő nőt – közölte Bóna Gyula.

A megyei főügyész tájékoztatása szerint a férfi március 15-én, a délelőtti órákban bement egy salgótarjáni társasház lépcsőházába, azzal az ürüggyel, hogy egyik ismerősét keresi. Amíg az őt beengedő nő a lépcsőházat söpörte, a gyanúsított besurrant a nyitva hagyott lakásába, és ott értékek után kutatott. Az otthonába visszatérő sértett azonban meglátta, hogy férfi a szekrényében kutat, és épp a zsebébe rejt valamit, ezért benyúlt oda, és az ellopott mobiltelefonját visszavette, mire a férfi elszaladt. A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal korábban, több alkalommal is a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül ment be egy salgótarjáni családi ház padlására, ahonnan eltulajdonított két láncfűrészt, egy sövénynyírót, fűkaszát, valamint szegélyvágót, mintegy 250 ezer forint értékben.

A gyanúsított ellen az eljárás két rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyik. A terhelt korábban már többször is volt büntetve, legutóbb kifosztás miatt három év börtönbüntetést kapott. Ezért a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte letartóztatását.

 

Kiemelt fotó: A férfi egy mobiltelefont próbált ellopni, azonban a tulajdonos tetten érte (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)