Letartóztatásban a “rabszolgatartó” salgótarjáni férfi

A nyomozók őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves salgótarjáni férfinak, aki több személyt kényszerített munkára – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az emberkereskedő még február 7-én, egy eddig ismeretlen személytől 70 ezer forintért “megvásárolt” egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, éjszakára pedig egy fatárolóban szállásolt el.

Bár a sértett a helyzetéből próbált menekülni, őt arra hivatkozva nem engedte el, hogy még nem dolgozta le az érte kifizetett összeget. Az ügyben további két személy érintett, nekik még tavaly ígért lakhatást a most letartóztatott férfi, munkájukért cserébe. Ezen férfiakat dorogházai ingatlanának melléképületeiben, illetve egy gépkocsiban szállásolta el, tőlük a munkabérük nagy részét elvette. Egyiküket személyi szabadságától is megfosztotta.

A rendőrök vizsgálják, hogy a gyanúsított további hasonló jellegű, vagy akár más típusú bűncselekményeket is elkövetett-e. Az eset hasonlít a Szarvas környékén modern kori rabszolgaságként elterjedt “csicskáztatáshoz”, ugyanakkor azzal a különbséggel, hogy az itt érintett férfiak úgy tűnik szabadulni szerettek volna helyzetükből.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)