Letartóztatásban a kábítószerrel kereskedő családtagok

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a három gyanúsított letartóztatását – közölte a 3100.hu-val kedden a megyei főügyész.

Bóna Gyula tájékoztatása szerint a rendőrök egy család három tagját: anyát és fiát, valamint az apai nagybácsit vették őrizetbe. Ők hárman tavaly november óta kereskedtek Salgótarjánban kábítószerekkel és új pszichoaktív anyagokkal. Számos fogyasztót elláttak, megélhetésüket ebből fedezték. A nyomozó hatóság a gyanúsítottak kapcsolatrendszerét és fogyasztói hálózatukat feltárva megállapította, hogy a gyanúsítottak

egyebek mellett mefedron, ketamin, kannabisz és methadon nevű kábítószereket, illetve etil-hexedron nevű új pszichoaktív anyagot forgalmaztak.

Az anya abasári tartózkodási helyén több mint bruttó 130 gramm, míg fia salgótarjáni lakhelyén ugyancsak több adagnyi kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók. A nő a rendőri intézkedéskor a bizonyítékokat is megpróbálta eltüntetni, az anyagokat és a porciózáshoz használt mérleget egy kukába dobva.

Szombaton ismét kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök, ezúttal egy 47 éves nőt és egy 40 éves férfit vettek bűnügyi őrizetbe a szécsényi nyomozók. A nő szombaton késő délután adott el a férfinak egy zagyvaszántói parkolóban több tasak kábítószergyanús, fehér színű port és kristályos anyagot. A nyomozók ekkor ütöttek rajtuk, a férfi már hiába dobta félre a kábítószert tartalmazó tasakokat. A nyomozók gyanúja szerint a férfi januárjától, Nógrádmegyerben kínált és értékesített több személy részére is kábítószert. A szécsényi rendőrök mindkettejüket előállították és őrizetbe vették.

Bóna Gyula tájékoztatása szerint a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére, illetve a gyanúsítottakkal szemben folyó más büntetőeljárásra is figyelemmel a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A főügyész hozzátette, hogy a bíróság osztotta azt az ügyészi álláspontot is, hogy a terheltek lakhelyén, mintegy “családi vállalkozásban” folytatott tevékenység tükrében enyhébb kényszerintézkedés nem lenne elégséges.