Letartóztatásban a gyermekotthonból folyamatosan szökésben lévő fiatalkorú rabló

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a 17 éves fiúnak, aki felnőtt társával nemrégiben egy salgótarjáni lépcsőházban kirabolt egy férfit. A bűntárs bűnügyi felügyelet alá került – közölte a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

Sziliné Séber Anita ismertetése szerint a fiatalkorúnak és felnőtt társa pénzt akartak szerezni, ezért december 29-én dél körül Salgótarjánban megszólítottak egy férfit, hogy vásárolja meg a náluk lévő maszkokat és energiaitalokat. Miután a férfi apróját megmutatva – jelezve, hogy csak kevés pénz van nála – visszautasították őket, követni kezdték az őket lehagyni próbáló áldozatukat. A férfi egy társasház lépcsőházába menekült, támadói azonban utolérték.

A felnőttkorú elkövető kiabálás után sarokba szorította, majd ököllel arcon ütötte a férfit és elvette tőle az aprópénzét, eközben a fiatalkorú a hóna alatt tartott táskáját ragadta el.

A zsákmány 41 ezer forint készpénz, okmányok, bankkártya, medálok és egyéb okiratok voltak – ezekből csak a pénzt tartották meg, a táskát a további tartalmával együtt elrejtették. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A főügyészhelyettes ismertette: az ügyészség letartóztatást indítványozott mindkét, több más vagyon elleni bűncselekmény miatt is eljárás alatt álló támadóval szemben. A bíróság a gyermekotthonból folyamatosan szökésben lévő fiatalkorúnál el is rendelte a letartóztatást, míg a felnőttkorú támadót bűnügyi felügyelet alá helyezték.

A végzés ugyanakkor nem végleges, miután a fiatalkorú gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért, míg az ügyész – az eredeti indítványnak megfelelően – a felnőttkorú rabló letartóztatásának elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.

 

Kiemelt fotó: A két gyanúsítottat másfél órán belül elfogták a rendőrök (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)