Letartóztatásban a fiatalkorú rabló

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását, aki a javítóintézetből való ideiglenes elbocsátása alatt rabolt ki társával egy 15 éves lányt Salgótarjánban.

A történtekről már írtunk, a Nógrád Megyei Főügyészség közleménye szerint az eset az Acélgyári úton történt. A két fiatalkorút különösen nagy tárgyi súlyúnak minősülő bűncselekmény, rablás bűntette miatt hallgatták ki.

A most letartóztatott fiatalkorú állt már bíróság előtt korábban – rablás, kifosztás és lopás miatt két év javítóintézeti nevelésre ítélték. Éppen ezen büntetéséből kapott ideiglenes elbocsátás miatt tartózkodhatott Salgótarjánban. A most 16 éves fiúval szemben a fentieken túl rongálás miatt is vádat emeltek korábban.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte a fiatal letartóztatást. A döntést a gyanúsított és törvényes képviselője, illetve a védő is tudomásul vette.

 

Kiemelt fotó: A fiatalkorúak ezt a telefont vették el a szintén fiatalkorú lánytól (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)