Letartóztatásban a Balassagyarmaton elfogott embercsempész

A rendőrök Balassagyarmaton vonták ellenőrzés alá a férfi autóját (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A rendőrök Balassagyarmaton vonták ellenőrzés alá a férfi autóját (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 31 éves férfit, aki négy török állampolgárt kísérelt meg Németországba csempészni anyagi ellenszolgáltatás fejében – tájékoztatta a 3100.hu-t Bóna Gyula megyei főügyész.

A férfi autóját múlt vasárnap este ellenőrizték a rendőrök Balassagyarmaton. A magyar állampolgárságú, de cseh tartózkodási hellyel is rendelkező gyanúsított mellett olyan utasokat is találtak a kocsiban, akik magyarországi belépési és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, személyazonosságukat török személyi igazolvánnyal igazolták. Mint kiderült, a férfi egy ezidáig ismeretlen személlyel megbeszélve korábban Vecsésen vette fel gépkocsijába a férfiakat, akikről maga is tudta, hogy illegálisan tartózkodnak az országban, és Magyarország elhagyásához sem rendelkeznek megfelelő dokumentumokkal. A gyanúsított a négy utasának az államhatár illegális átlépésében próbált meg segíteni, fejenként ugyanis ezer eurót kapott volna, ha a tervezett célállomásra, Drezdába érnek.

Az ügyészi indítvány alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az embercsempészés bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 

Kiemelt fotó: A rendőrök Balassagyarmaton vonták ellenőrzés alá a férfi autóját (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)