Lényegében változatlan menetrenddel közlekednek tovább a vonatok decembertől Nógrádban

Sem a 81-es számú Hatvan-Somoskőújfalu vonalon, sem Nyugat-Nógrádban nem lesz számottevő változás a december közepén életbe lévő új vasúti menetrendben.

 

A MÁV – az európai vasúttársaságokkal együtt – hagyományosan december második vasárnapjával lépteti életbe új vasúti menetrendjét. A 81-es számú Hatvan-Somoskőújfalu vonal menetrendje 2017. december 10-től percre pontosan ugyanaz marad, mint amit idén megszoktak az utasok.

A 75-ös számú, Vác-Balassagyarmat vonalon a váci indulási időpontok változatlanok, a Diósjenő és Drégelypalánk közötti szakaszt azonban néhány perccel gyorsabban teszik meg a Bz-motorvonatok december 10-től. A vonal ezen szakaszán idén áprilisban volt egy közel egy hónapon át tartó vágányzár, a pályafenntartási munkálatokkal ezek szerint sikerült néhány lassújelet megszüntetni errefelé. A szerelvények így jellemzően 3-4 perccel korábban futnak be Balassagyarmatra. A megspórolt perceket Balassagyarmat felől Vác felé a MÁV az utasoknak adja: a vonatok Balassagyarmatról az év közben megszokottakhoz képest december közepétől 1-5 perccel később indulnak és 1 perccel korábban érkeznek majd Vácra, mint jelenleg.

A 2017. december 10-én életbe lépő új vasúti menetrend már letölthető a www.mavcsoport.hu honlapról, illetve az új menetrendi időszakra tervezett utazásokra már használható az ELVIRA felülete is.

A 78-as számú, Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon egy percet sikerült megspórolni az idei pályafenntartási munkák eredményeképpen Becske-Alsó és Magyarnándor között. A szerelvények Vácról és Vácra ugyanakkor indulnak és érkeznek majd, mint eddig. A motorkocsik Balassagyarmatra a jelenlegitől 1 perccel korábban érkeznek, illetve Balassagyarmatról 1 perccel később indulnak majd. A vonal Balassagyarmat és Ipolytarnóc közötti szakaszának menetrendje percre pontosan ugyanaz marad, mint amit idén megszoktak az utasok.