Lemondott Farkas Attila, Pásztó alpolgármestere

Lemondott posztjáról, de képviselő testületi tagságát megtartja Farkas Attila, aki eddig az alpolgármesteri feladatokat látta el Pásztón. Farkas Attila ismertette: 2016-ban a pásztói Városgazdálkodási Kft. vezetőjének kinevezésével kapcsolatos bonyodalmak idején már írt egy hasonló levelet, de akkor annak beadása előtt az utolsó pillanatban többek unszolására megmásította elhatározását.

Farkas Attila közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a Dömsödi Gábor polgármesternek írt, lemondásáról szóló levelét. Ebben úgy fogalmaz: a polgármester viselkedése, kirohanásai, folyamatos kormányellenes hangulatkeltése és nyilatkozatai miatt az elmúlt 3,5 évben sem volt egyszerű a közös munka, de mióta bejelentette, hogy feladja függetlenségét és LMP színekben elindul az országgyűlési választásokon a stílusa szinte elviselhetetlenné vált. “Lekezelő hangneme, gúnyos megjegyzései, felemelt hangon történő kioktatásai átlépték azt a tolerálható határt, amelynek keretén belül még esély kínálkozott volna az érdemi és kölcsönös megbecsülésen alapuló munkavégzésre. A kialakult helyzetre való tekintettel szeretném Önt tájékoztatni, hogy alpolgármesteri tisztségemről a mai nappal lemondok! Pásztó város szülötteként, itt lakó polgárként, elkötelezett lokálpatriótaként természetesen képviselőként tovább kívánok dolgozni a település töretlen épüléséért” – fogalmazta meg levelében Farkas Attila.

Reagálásában Dömsödi Gábor úgy fogalmazott: a lemondás is a kampány része és “sajnálja, hogy Farkas Attila a pártpolitikát választotta a város vezetése helyett”. Hozzátette: “Remélem, hogy jó döntést hozott és megköszönöm az eddigi tevékenységét”. Pásztó polgármestere közösségi oldalán azon véleményének is hangot adott, hogy “ezek a kétségbeesett próbálkozások” azt jelzik számára, hogy ellenfelei nem találnak rajta erkölcsi, szakmai fogást, “ezért kétségbeesésükben lejárató kampányba kezdenek”.