Legyél hős! – A nógrádi önkéntes fiatalok jelentkezését is várja az Országos Mentőszolgálat

Elindult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fiatalokat célzó önkéntes programja, melynek keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjenek Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

A program célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése, melynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett – mondta el a 3100.hu-nak Várnagy Gyula, az OMSZ vezető projektmenedzsere.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által közösen finanszírozott projekt azokat a középiskolai tanulmányaikat befejezett fiatalokat célozza, akik még nem rendelkeznek kiforrott pályaválasztási tervekkel, de érdeklődnek az egészségügyi terület kínálta karrierlehetőségek iránt. A külföldi jó gyakorlatokat követve az OMSZ komplex ifjúsági programjához csatlakozók a fél év időtartamú önkéntes munka révén testközelből ismerhetik meg a sürgősségi ellátás működését, a kapcsolódó szakmákat és elhelyezkedési lehetőségeket.

A fiatalok munkáját és szakmai előrehaladását képzett tanácsadók segítik a program során, ezzel támogatva a pályaorientációt, a tudatos pályaválasztást. A fél éves időtartam nem jelent folyamatos elfoglaltságot, a csatlakozó fiatalok időbeosztásához igazodva, heti egy vagy kettő alkalommal szükséges önkéntes munkát végezniük – tette hozzá Várnagy Gyula.

Nógrád megyén belül Salgótarjánban várják a jelentkezőket. A programról további információ ide kattintva érhető el.

 

Kiemelt fotó: Külföldi jó gyakorlaton alapul az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó programja (Fotó: OMSZ)