Légi szúnyoggyérítés lesz kedden este az Ipoly völgyében

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek: április 30-a óta országosan 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a vérszívók ellen – közölte a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Ezen a héten 471 településen és 8 budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron permeteznek, illetve biológiai módszerrel is csökkentik a lárvák számát. Beavatkozások lesznek az Ipoly mentén is.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mai napon Nógrád megyében Balassagyarmat, Dejtár, Drégelypalánk, Hont, Hugyag, Ipolyszög, Ipolytarnóc, Ipolyvece, Litke, Ludányhalászi, Nógrádszakál, Őrhalom, Patvarc és Szécsény települések érintettek.

(Fotó: MTI/Sóki Tamás)
(Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A szúnyoggyérítő vegyszerek kiszórására ma este hét óra után, de még napnyugta előtt kerül sor. A szer emberi belégzése nem veszélyes, a méhészeket már hivatalosan értesítették. Esetleges esős időjárás esetén 48 órán belül, a legközelebbi száraz napon kerül sor a permetezésre.