Legalább három hétre felfüggesztette működését a Zenthe Ferenc Színház

Üres nézőtér Salgótarjánban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a fenntartóval történt egyeztetést követően, a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedések következő lépéseként kedden felfüggesztette működését. A teátrum vezetésének tájékoztatása szerint három hét időtartamra minden művészeti és alkotómunkát megszakítanak.

A következő évad előkészítésével, a pályázatokkal, a gazdasági adminisztrációval és az aktuális évaddal járó munkákat otthoni munkavégzés keretében folytatják a színház munkatársai. A színház vezetése az országos és a helyi fejlemények függvényében április 6-án fogja felülvizsgálni a döntést.

Színházaink történetében példátlan eseményt élünk meg, melyet eddigi tapasztalataink szerint nézőink türelemmel és megértéssel fogadnak. Köszönjük! Mindez óriási segítség számunkra, hiszen figyelmünket oda tudjuk összpontosítani, ahol arra most a legnagyobb szükség van. Folyamatosak az egyeztetések, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően a Zenthe Ferenc Színházba minél előbb visszatérjen a megszokott élet – közölte a teátrum vezetése.

Az intézkedéssel párhuzamosan átmenetileg szünetel a személyes ügyfélfogadás a Városi Jegyirodában is. Infomációt a +36-32 740-740-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők, munkanapokon 8 és 16 óra között.

 

Kiemelt fotó: Üres nézőtér Salgótarjánban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)