Lázár János: “…fogunk menni Szegedre és Salgótarjánba is!”

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 30 nevű sajtótájékoztatón (Fotó forrása: Árvai Károly | www.kormany.hu)

Nyíregyházán 320 hektáros területen épül Ipari Park – emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök néhány nappal ezelőtti látogatásának egyik eredményére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 30 nevű sajtótájékoztatón.

A Modern Városok Program keretében járt néhány napja Nyíregyházán a kormányfő, a megyei jogú városokra vonatkozó programban a salgótarjáni látogatását is várják már a nógrádi megyeszékhelyen. Dóra Ottó polgármester szeptemberben ismertette a város által megfogalmazandó kéréseket, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő pedig röviddel ezt követően fűzött hozzá ehhez kommentárt és javasolt átgondolásra további elemeket is.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai sajtótájékoztatón Salgótarjánt is megemlítette. Mint mondta:

Szeretném azt elmondani, hogy a kormány folytatja ezt a programot, minden megyei jogú várossal szövetséget szeretnénk kötni. Fogunk menni Szegedre is; Botka polgármester kollégához és Salgótarjánba is. Azon városok is kiemelt partnerei lehetnek a kormánynak, ahol a választópolgárok nem ránk bízták a települések és a városok vezetését, mert úgy gondoljuk, hogy a megyei jogú városok képesek 2016-2017-ben érdemben hozzájárulni a gazdasági növekedéshez, dinamizálni a gazdaságot.

A Kormányinfo 30 sajtótájékoztatója alább tekinthető meg, a Modern Városok Program témája 30:44-nél kezdődik.

 

Kiemelt fotó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 30 nevű sajtótájékoztatón (Fotó forrása: Árvai Károly | www.kormany.hu)