Külföldre adtak férjhez magyar nőket az emberkereskedők

Mesés életet kínáltak magyar nőknek külföldön az emberkereskedelem miatt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlottak – közölte a 3100.hu-val Dr. Dóczi Márta, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője. A Balassagyarmati Törvényszék azt nem közölte, hogy az ügy érintettjei közül ki volt Nógrád megyei, de korábbi rendőrségi beszámolókban három balassagyarmati személy szerepelt, mint elfogott gyanúsítottak.

Az ügynek a törvényszéki tájékoztatás szerint négy vádlottja volt, végül kettejüket ítélték el, a harmad- és negyedrendű vádlottakat felmentették. Az ügyösszefoglaló szerint az elsőrendű vádlott három magyar nő Ciprusra utaztatását és eladását intézte a másodrendű vádlott segítségévével.

Az elsőrendű vádlott egy Cipruson élő férfivel folytatott élettársi kapcsolatot, a szigetországban pedig megismerkedett egy személlyel, aki felvetette neki, hogy pénzért cserébe hozzon magával magyar állampolgárságú nőket Ciprusra azzal a céllal, hogy ott házasságot kössenek Ázsiából és Afrikából érkezett férfiakkal. A bűncselekmény alapja az volt, hogy a házasságkötéssel ezeknek a férfiaknak lehetőségük nyílt arra, hogy elkerüljék az országból, valamint az Európai Unió területéről való kitoloncolásukat.

A bíróság ítélete nem jogerős.

 

Kiemelt illusztrációs fotónkon a ciprusi Ayia Napa látható (Forrás: Pixabay)