Központban a család és a munka összeegyeztethetőségének kérdése

Kedden megnyílt Salgótarjánban a Seagull Család- és KarrierPONT a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében. Az atipikus foglalkoztatási forma iránt érdeklődő munkavállalók és munkaadók egyaránt célközönsége annak a komplex projektnek, melynek célja elsősorban a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása.

Körmendy Éva, a J. L. Seagull Alapítvány vezetője a megnyitón kiemelte: elsősorban a női munkavállalókra fókuszálnak majd tanácsadással, képzésekkel és tréningekkel, de kiemelt cél az is, hogy a vállalkozásokat is megismertessék az atipikus foglalkoztatási formákkal, valamint ezek előnyeivel.

Nem csak úgy általában beszélni fogunk erről, hanem szolgáltatások nyújtásával, programok- és képzések szervezésével fogunk tenni a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növeléséért – tette hozzá Körmendy Éva.

Példaként említette, hogy egy kisgyermekes anyukának nagyon nehéz megoldania, hogy beiratkozhasson akár csak egy néhány napos tréningre is, mert csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja hol elhelyezni ez időre a gyermekét, gyermekeit – itt erre is lehetőség lesz a tréningek, képzések ideje alatt. Az alapítvány székhelyén található, Meredek úti Seagull Család- és KarrierPONT a nagyközönség számára is nyitott, a hét minden munkanapján napi 4 órában fogadják az érdeklődőket személyesen, de az alapítvány célja a trendek követése, így akár a facebook-on keresztül is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00001 azonosítószámú, “Esélyteremtés nőknek Nógrádban” című projektben megvalósulnak információs szolgáltatások, képzési tanácsadások és munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatások. Rendelkezésre állnak majd pszichológiai tanácsadások, Digi Club indul és számos támogató szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség, mint például a gyermekfelügyelet. Hangsúlyos lesz a munkavállalói kompetenciák és az álláskeresési technikák fejlesztése, az önálló online tevékenységre való felkészítés. Idegen nyelvi, továbbá vállalkozóvá válást segítő képzéseket, kommunikációs tréninget lehet majd igénybe venni. A projekt mintegy 200 millió forintos összköltségét az Európai Szociális Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásában biztosítja.

Kovács Kamilla, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. képviselője is kiemelte: az álláskeresési jó gyakorlatok ismertek, a család- és karrierpontok célja lesz az is, hogy a női célcsoportoknak megfelelő munkáltatói jó gyakorlatokat is összegyűjtsék és elterjesszék.

Ezek a nők csak akkor fognak tudni munkába állni, ha a családban betöltött nagyon fontos, sokszor pótolhatatlan szerepüket össze tudják egyeztetni a munkavállalói szerepkörrel. Ennek eszköze a rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, a dolgozó szülők megsegítését célzó támogató szolgáltatások elterjesztése, így a például “babataxi”, a gyerekfelügyelet, a pótanyaszolgálat. A mai fiatal családok sokszor a nagyszülőktől távol élnek, így nehezen áthidalhatóak ezek a kérdések – tette hozzá. Kovács Kamilla kiemelte azt is, hogy országosan példaértékű az ügy érdekében megvalósult nógrádi összefogás ebben a kérdésben.

Horváth-Karip Krisztina, a projektben konzorciumi partner IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. képviselője a megnyitón kiemelte, szervezetük több mint félezer családanyát segített már vissza a munkaerőpiacra az atipikus foglalkoztatási formák segítségével; a megismert, kialakított jó gyakorlataikat, tapasztalataikat pedig a salgótarjáni központnak is a rendelkezésére bocsátják. Ismertette azt is, hogy a szervezet szerteágazó tevékenységeinek egységes célja van: a magyar gazdaság hatékonyságának növelése, ennek pedig szerves része a nők, a családanyák foglalkoztatási helyzetének javítása.

Sándor Ildikó, a konzorciumi partner Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. vezetője kiemelte: szervezetük napi tevékenységéhez tartozik a munkáltatókkal való kapcsolattartás, de a nagyobb volumenű kommunikációs feladatokban is tapasztalattal bírnak, ezt kamatoztatják majd a 2020-ig tartó projektben is. Hozzátette: szemléletformálást és további tapasztalatgyűjtést is jelentenek majd a Seagull Család- és KarrierPONT programjai, hiszen a vállalkozói találkozások során a helyben már létező, atipikus foglalkoztatási formákkal kapcsolatos jó gyakorlatok átadhatóak, bemutathatóak lesznek. Gazdasági és társadalmi viszonyait tekintve Nógrád megye még mindig nincs igazán jó helyzetben, de az itt zajló együttműködés bír majd olyan hozzáadott értékkel, mely az uniós források mellett sikeresebbé tud tenni más foglalkoztatási célú projekteket is.