Közös ellenőrzést tartottak a hatóságok a cserháti erdőkben

Közös ellenőrzést tartott a rendőrség és a természetvédelem a cserháti erdőkben (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Közös ellenőrzést tartott a rendőrség és a természetvédelem a cserháti erdőkben (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Közösen tartottak fokozott ellenőrzést a Pásztói Rendőrkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának munkatársai a cserháti erdőkben. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hétfői akció célja elsősorban az erdészeti, természetvédelmi és a tulajdon elleni szabálysértések, illetve jogsértések megelőzése, megszakítása volt.

A légirendészet jelzése alapján a rendőrök és a szakemberek a Bér és Buják közötti természetvédelmi területen két motorkerékpárost ellenőriztek, akikkel szemben természetvédelmi szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. A hatóság tagjai további egy sofőrrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében kiemelte: a megye erdeiben a jövőben is várhatóak hasonló jellegű ellenőrzések.

 

Fotók: Közös ellenőrzést tartott a rendőrség és a természetvédelem a cserháti erdőkben (Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)