Közös ellenőrzés a falopások megelőzésére

(Forrás: www.police.hu | Sebestyén Jenő | Zsaru Magazin)

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai és a Készenléti Rendőrség lovas járőrei a természetvédelmi őrszolgálat és a polgárőrök bevonásával tartottak közös ellenőrzést.

A körzeti megbízottak a Készenléti Rendőrség lovas járőreivel, polgárőrökkel és a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálat tagjaival 2015. január 9-től február 2-ig közös ellenőrzéseket hajtottak végre Etes, Karancsalja, Karancslapujtő, Karancskeszi, Karancsberény, Mihálygerge, Ipolytarnóc, Litke, Mátraszele, Cered, Kazár települések bel- és külterületén.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén tartott ellenőrzések célja elsősorban a természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások elkövetésének megelőzése és megakadályozása volt. A Készenléti Rendőrség lovas járőrei 2015. január 19-én 11 óra 37 perckor a salgótarjáni Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont parkjában értek tetten két személyt, akik éppen az engedély nélkül kivágott akácfa rönköket pakolták kocsijukra.

(Forrás: www.police.hu | Sebestyén Jenő | Zsaru Magazin)
(Forrás: www.police.hu | Sebestyén Jenő | Zsaru Magazin)

Az egyenruhások a természetvédelmi őrökkel és a polgárőrökkel közösen 2015. január 20-án vettek észre egy 18 éves férfit és 16 éves társát Salgótarján belterületén, akik kerítést bontottak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi 2015. január 19-én, továbbá 2015. január 20-án az egyik Salgótarjánban található nemzeti park kerítésének kilenc méter hosszúságú vadhálóból és akácfából kialakított szakaszát tulajdonította el. Az egyenruhások az eltulajdonított vadhálót megtalálták és lefoglalták. A férfit és a fiatalkorút a rendőrök a kapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ellenőrzés kiterjedt továbbá az erdőterületekre engedély nélkül behajtó és ott közlekedő gépjárművekre, motorkerékpárokra és az ott tartózkodó gyalogosokra is.

Forrás: www.police.hu

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu | Sebestyén Jenő | Zsaru Magazin