Közös dokumentumban kezdeményezi a vasút fejlesztését nyolc térségi önkormányzat

Polonia expressz a somoskőújfalui vasútállomáson, 1981-ben (Fotók: Fortepan/Urbán Tamás)

Közösen lobbiznának a Hatvan és Somoskőújfalu közötti 81-es vasút menti, illetve a vonal szlovákiai folytatásával érintett jelentősebb települések vezetői. Kelet-Nógrád és Közép-Szlovákia vasúti kapcsolatának helyreállításához és továbbfejlesztéséhez indokolt a Hatvan-Somoskőújfalu és a Somoskőújfalu-Fülek-Losonc-Zólyom-Besztercebánya-Martin vasútvonalak összehangolt fejlesztése. Ez az úgynevezett Fátra-Mátra vasúti folyosó, az egykori Polonia expressz útirányán.

Salgótarján Közgyűlése csütörtöki ülésén fogadta el azt a határozat, mely felhatalmazza a polgármestert a közös fejlesztési igényt megfogalmazó dokumentum aláírására. Az elhangzottak szerint Hatvan, Pásztó, Bátonyterenye és Salgótarján, míg a határ túloldaláról Fülek, Losonc, Zólyom és Besztercebánya települések összefogásában készül egy olyan dokumentum, mely a remények szerint előremozdíthatja a térség vasúti közlekedésének fejlesztését. A tervezet nem tartalmaz anyagi jellegű kötelezettségeket, de kiemeli a szóban forgó vasúti hálózat modernizálásának szükségességét.

A Hatvan-Somoskőújfalu szakasz jelenleg térségi szerepet tölt be, a szerelvények csak a határtelepülés és a hevesi város között járnak, Hatvanból csatlakozó vonatokkal lehetséges tovább utazni. Somoskőújfalu és Fülek között közel nyolc évvel ezelőtt szűnt meg a kishatárforgalom, 2016-ban pedig a szlovák pénzügyminisztérium “értéket a pénzért” elemző egysége a szlovákiai tömegközlekedés pénzügyi hátterét vizsgálva annak adott hangot, hogy pénzügyi szempontból a teherforgalommal is viszonylag ritkán érintett dél-szlovákiai vonal felszámolása, vagyis a sínek felszedése javasolt. Az említett, Fülek és Somoskőújfalu között közlekedett személyvonatok leállítása óta Nógrád megye és a szomszédos felvidéki térségek között nincs semmilyen közvetlen tömegközlekedési összeköttetés. A vasútfelújítás igényét jelző, figyelemfelkeltő közös lobbizás ötlete már a Budapest-Varsó gyorsvasút tervezett építéséhez kapcsolódóan is felmerült korábban.

 

Fotók: Polonia expressz a somoskőújfalui vasútállomáson, 1981-ben (Fotók: Fortepan/Urbán Tamás)